dilluns, 2 de novembre de 2009

TERCERA CARTA DEN FREDERIC ALS LLOPS

ESTIMATS FILLETS I FILLETES DE SA CLASSE DELS LLOPS!!!
SOM EN FREDERIC, EL VOSTRE AMIC, COM ESTEIS?
JO JA EM TROBO MILLOR DE SA CAMA PERQUÈ NA LLUNA EM CUIDA MOLT I EM FA UNES FREGUES AMB HERBES DEL BOSC QUE VAN MOLT BÉ.
VOLTROS A LA VOSTRA CARTA EM DEMANAU COM ME VAIG ROMPRE SA CAMA, IDÒ BÉ AMB AQUESTA CARTA US ENVIO UNA PRESENTACIÓ ON HO VEUREU.
TAMBÉ VOLIEU SABER MOLTES COSES DELS LLOPS.
AQUÍ TINC EL NOSTRE AMIC ROC QUE US ENVIA MOLT DE PETONS. EN ROC I JO US RESPONDREM ALGUNA DE SES PREGUNTES QUE ENS VAU FER A SA DARRERA CARTA.
ELS LLOPS NEIXEN DE SA PANXA DE LA MARE I BEUEN LLET, MAMEN COM HO FAN TAMBÉ ELS BEBÈS QUAN ACABEN DE NÈIXER. CADA LLOBA,QUE ES AIXÍ COM ES DIUEN SES FAMELLES DELS LLOPS, TENEN ENTRE 3 I 5 LLOBATONS CADA VEGADA QUE TENEN PETITS. ELS LLOPS QUAN SÓN GROSSOS MEDEIXEN UN METRE O UN POQUET MÉS DE LLARG I FAN 70 CM D'ALÇADA. COM QUE ELS LLOPS MENGEN SA CARN DELS ANIMALS QUE CACEN HAN DE TENIR UNES DENTS MOLT FORTES I AFILADES I UNES CAMES GRUIXADES PER PODER CORRE MOLT. SABEU QUAN PESA UN LLOP? UN LLOP PESA ENTRE 30 I 50 KG. I VOSALTRES QUAN PESEU? QUE HO SABEU? A JO I EN ROC ENS AGRADARIA SABER-HO..... ARA NO US VOLEM CONTAR RES MÉS DELS LLOPS PERQUÈ PENSAM QUE VOSALTRES HO PODREU DESCOBRIR PERQUÈ SOU MOLT ESPAVILATS.
AHHH! EN ROC QUAN VEU UN CAÇADOR TÉ POR, MOLTA POR PERQUÈ ELS LLOPS NO SÓN ANIMALS DOLENTS, SÓN ANIMALS CARNÍVORS QUE MENGEN MOLTA CARN I ALGUNA VEGADA MENGEN ALGUNA GALLINA, PORQUETS O OVELLETES, PERÒ TAMBÉ ALTRES ANIMALS QUE NO SURTEN ALS CONTES I HO FAN PERQUÈ HAN D'ALIMENTAR-SE PER VIURE. VOSALTRES TAMBÉ MENGEU CARN OI? I MIRA QUE EN SOU DE POLIDS!!!! EL LLOP TÉ MOLTA POR DELS CAÇADOR PERQUÈ SAP QUE EL VOL MATAR......

PERQUÈ ENTENGUEU TOT AIXÒ QUE US HEM EXPLICAT US ENVIAM UN REGAL A SA ESCOLA SOBRE UN CONTE D'UNA FILLETA AMB UNA CAPUTXA VERMELLA I UN LLOP!!! SEGUR QUE QUEDAREU BEN SORPRESOS QUAN MIREU EL CONTE DE SA CAPUTXETA EXPLICAT PER UN LLOP AMIC D'EN ROC.
EN XIM QUE ÉS UN MUSSOL MOLT AMIC MEU US FARÀ ARRIBAR EL CONTE. US EL DEIXARÀ AL PATÍ DE L'ESCOLA, ESTEU ATENTS.

I ARA JA ME DESPEDEIXO DE TOTS VOLTROS FINS UN ALTRE DIA
UNA BESADA DE FOLLET

ADÉUUUUUUUUUUUUU
EN FREDERICCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada